• Lorem ipsum

Persoonlijke bescherming voor op de werkvloer

Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen is voor het uitoefenen van vele beroepen een onmisbaar onderdeel. Door het dragen van de juiste bescherming verklein je de risico’s op letsel of andere schade aan je lichaam. Bij Wear2work hebben we beschermingsmiddelen als kniebescherming, oogbescherming, oorbescherming, hoofdbescherming en ademhalingsbescherming.

Lees meer...

Persoonlijke bescherming

Persoonlijke bescherming is een essentieel onderdeel als je een beroep uitoefent waar risico's aan verbonden zijn. Door persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen voorkom je letsel of schade aan je lichaam en worden de grootste risico's tijdens het werken verkleind. Er zijn verschillende soorten persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm's) te verkrijgen, want niet iedereen heeft dezelfde bescherming nodig. Lees hieronder verder welke vormen van persoonlijke beschermingsmiddelen er zijn en wat wij daarvan aanbieden! 


Kniebescherming

Wanneer je veel op je knieën werkt, is kniebescherming erg belangrijk. Door kniebeschermers te dragen voorkom je rug- en knieklachten. Wij bieden kniestukken en kniekussens aan welke je in veel gevallen in je werkbroek kunt stoppen. Kniebeschermers worden vaak gedragen voor zwaardere werkzaamheden en zijn gemakkelijk over je werkbroek te plaatsen. Ideaal als je bijvoorbeeld stratenmaker bent van beroep! Kniestukken/kniekussens kun je zelf in je werkbroek stoppen. Vaak zijn de zakken waar de kniestukken in kunnen, gemaakt van Cordura, waardoor ze lang meegaan.


Oogbescherming

Ook oogbescherming voor je ogen is erg belangrijk als je bijvoorbeeld werkt als lasser. Wanneer je onbeschermd aan het werk gaat, kun je blijvende schade aan je ogen aanrichten. Hierdoor is het beschermen van je ogen door gebruik te maken van een veiligheidsbril erg belangrijk. Ook bij het kiezen van een veiligheidsbril zijn er weer verschillende soorten te onderscheiden. Welke bril je nodig hebt, is afhankelijk van de werkzaamheden die je verricht. 


Oorbescherming

Bij het uitvoeren van sommige werkzaamheden worden harde of hoge tonen geproduceerd. Neem een voorbeeld aan boren, schuren of slijpen, maar ook wanneer je aan het bladblazen bent komen harde tonen vrij. Om schade aan je gehoor te voorkomen, dien je gehoorbescherming te dragen. In ons assortiment hebben we zowel gehoorkappen als oordopjes om je gehoor te beschermen.


Hoofdbescherming

Ook je hoofd is natuurlijk een zeer kwetsbaar deel van je lichaam en wil je daarom zo goed mogelijk beschermen. Als er kans is op hoofdletsel tijdens werkzaamheden, moeten werknemers een hoofdbeschermingsmiddel dragen. Wij bieden verschillende soorten hoofdbeschermingsmiddelen zoals stootcaps en veiligheidshelmen.


Ademhalingsbescherming

Ademhalingsbescherming zorgt ervoor dat je enkel lucht inademt zonder gevaarlijke stoffen erin. Ook kunnen er teveel stofdeeltjes of kan er te weinig of teveel zuurstof in de lucht zitten. Beschermingsmiddelen zoals mondkapjes met een ventiel bieden bescherming tegen deze stofdeeltjes. Dit is met name handig als je bijvoorbeeld hout wil schuren of bij het boren en snijden van metaal.


Valbescherming

Valbescherming zorgt ervoor dat je veilig kunt werken op hoogtes. Wij hebben verschillende soorten valbeveiligingssets. De sets bestaan uit een harnas, ankerlijn (het aantal meter verschilt per set), verbindingsstukken en bevestigingspunten. Daarnaast bieden wij ook positioneringssets aan, speciaal voor als je werkzaam bent op een hoogwerker.


Je persoonlijke beschermingsmiddelen snel in huis

Bestel al je persoonlijk beschermingsmiddelen veilig en snel bij Wear2work! We hebben een groot assortiment en we leveren alles uit eigen voorraad! Het belang van persoonlijke bescherming is erg groot, in onze blog over persoonlijke beschermingsmiddelen benadrukken we waarom dit het geval is.