Reflecterende werkkleding, zichtbaar veilig werken

  Reflecterende werkkleding kan voor sommige beroepen onmisbaar zijn. Dit wordt ookwel hoge zichtbaarheidskleding of gewoon veiligheidskleding genoemd. Het is namelijk erg belangrijk om goed zichtbaar te zijn tijdens het werken. We hebben reflecterende shirts, reflecterende werkbroeken, reflecterende werkjassen en nog veel meer!

  Lees meer...

  Normeringen hoge zichtbaarheid werkkleding (high visibility)


  EN ISO 20471 (voorheen EN 471)

  Werkkleding met de normering EN ISO 20471 biedt bescherming door hoge zichtbaarheid bij dag, schemer en nacht (voertuigverlichting). De hoge zichtbaarheid kleding valt op bij gevaarlijke situaties in lichte- en donkere werkomstandigheden en bij rijdend verkeer. De hoge zichtbaarheid wordt gecreëerd door reflecterende banden, maar ook door het fluorescerende materiaal/stof. De eisen voor deze zichtbaarheid en kleuren zijn heel divers en zijn per werkzaamheden verschillend.

  Waarschuwingskleding met een hoge zichtbaarheid hebben verschillende klassen. Klasse 1 is het minst zichtbaar en klasse 3 is het meest zichtbaar.

  Klasse 1Geschikt bij wegwerkzaamheden met een maximale snelheid van 30 km/uur
  Klasse 2Geschikt voor wegwerkzaamheden met een maximale snelheid van 50 km/uur
  Klasse 3Geschikt langs wegen met hogere toegelaten snelheden


  Naast de verschillende klassen, heeft veiligheidskleding ook bepaalde normeringen voor de kleur.

  Langs het spoorgele signaalkleding*
  Langs gewone wegeneffen oranje of effen rood signaalkleding
  Langs snelwegeneffen oranje of effen rood signaalkleding


  *per 1 juli 2019 verandert de kleur voor weg- en spoorwerkers van geel naar oranje. Personen die gezag uitvoeren over anderen, dragen gele signaalkleding.  Rijkswaterstaat (RWS) hoge zichtbaarheid werkkleding 
  Wear2work heeft een ruim assortiment in RWS werkkleding. Hoge zichtbaarheid werkkleding met de RWS norm voldoen aan de richtlijnen en eisen volgens Rijkswaterstaat. Zij hebben speciale regels opgesteld waar de signaalkleding aan moet voldoen. Zo moeten de reflecterende banden de vorm van een 'H' hebben en moet er een verticale streep op de mouwen en broekspijpen aanwezig zijn. De kleur moet egaal zijn en in het fluorescerend oranje of fluorescerend geel. Moet jouw werkkleding voldoen aan de richtlijnen volgens Rijkswaterstaat? Wij hebben een ruim assortiment in RWS werkkleding! 


  Reflecterende kleding

  Reflecterende kleding is simpel gezegd werkkleding met een verhoogde zichtbaarheid. Daarbij hoort ook een bepaalde normering, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Een andere benaming voor reflecterende werkkleding is ookwel signaalkleding of high-visibility kleding. Wij hebben verschillende soorten reflecterende kleding in ons assortiment, zoals reflecterende broeken, reflecterende shirts, reflecterende hesjes en nog veel meer! 


  Reflecterende pet

  Een andere manier om op te vallen is het dragen van een reflecterende pet of cap. Dit zien we vaak bij mensen die langs de weg werken of bij verkeersregelaars. Met een reflecterende pet creëer je net dat kleine beetje extra zichtbaarheid, dit kan mogelijk het verschil maken.


  Verkeersregelaarskleding

  Ook verkeersregelaars zijn wij niet vergeten. We hebben namelijk verschillende werkkleding die geschikt is voor verkeersregelaars, zoals verkeersregelaarshesjes, verkeersregelaarsbroeken, verkeersregelaarsjassen etc. Als verkeersregelaar is het natuurlijk erg belangrijk om goed op te vallen in het verkeer. Om deze reden is verkeersregelaarskleding altijd fluorescerend oranje en geel. Ook is het hierbij goed om te kijken of de verkeersregelaarskleding waterdicht is of juist goed ademend is. Je werkt namelijk onder verschillende weersomstandigheden en dit zorgt ervoor dat je overal op gekleed moet zijn. Wens je meer advies over het aanschaffen van de juiste reflecterende werkkleding? Neem dan contact met ons op!