• Lorem ipsum

Reflecterende werkkleding

Reflecterende werkkleding kan voor sommige beroepen onmisbaar zijn. Dit wordt ookwel hoge zichtbaarheidskleding of gewoon veiligheidskleding genoemd. Het is namelijk erg belangrijk om goed zichtbaar te zijn tijdens het werken. We hebben reflecterende shirts, reflecterende werkbroeken, reflecterende werkjassen en nog veel meer!

Lees meer...

Normeringen hoge zichtbaarheid werkkleding (high visibility)


EN ISO 20471 (voorheen EN 471)

Werkkleding met de normering EN ISO 20471 biedt bescherming door hoge zichtbaarheid bij dag, schemer en nacht (voertuigverlichting). De hoge zichtbaarheid kleding valt op bij gevaarlijke situaties in lichte- en donkere werkomstandigheden en bij rijdend verkeer. De hoge zichtbaarheid wordt gecreëerd door reflecterende banden, maar ook door het fluorescerende materiaal/stof. De eisen voor deze zichtbaarheid en kleuren zijn heel divers en zijn per werkzaamheden verschillend.

Waarschuwingskleding met een hoge zichtbaarheid hebben verschillende klassen. Klasse 1 is het minst zichtbaar en klasse 3 is het meest zichtbaar.

Klasse 1Geschikt bij wegwerkzaamheden met een maximale snelheid van 30 km/uur
Klasse 2Geschikt voor wegwerkzaamheden met een maximale snelheid van 50 km/uur
Klasse 3Geschikt langs wegen met hogere toegelaten snelheden


Naast de verschillende klassen, heeft veiligheidskleding ook bepaalde normeringen voor de kleur.

Langs het spoorgele signaalkleding*
Langs gewone wegeneffen oranje of effen rood signaalkleding
Langs snelwegeneffen oranje of effen rood signaalkleding


*per 1 juli 2019 verandert de kleur voor weg- en spoorwerkers van geel naar oranje. Personen die gezag uitvoeren over anderen, dragen gele signaalkleding.


Rijkswaterstaat (RWS) hoge zichtbaarheid werkkleding 
Wear2work heeft een ruim assortiment in RWS werkkleding. Hoge zichtbaarheid werkkleding met de RWS norm voldoen aan de richtlijnen en eisen volgens Rijkswaterstaat. Zij hebben speciale regels opgesteld waar de signaalkleding aan moet voldoen. Zo moeten de reflecterende banden de vorm van een 'H' hebben en moet er een verticale streep op de mouwen en broekspijpen aanwezig zijn. De kleur moet egaal zijn en in het fluorescerend oranje of fluorescerend geel. 

Moet jouw werkkleding voldoen aan de richtlijnen volgens Rijkswaterstaat? Wij hebben een ruim assortiment in RWS werkkleding!