Werkkleding voor civiele techniek

  Als je werkzaam bent in de civiele techniek, ben je voornamelijk buiten aan het werk. Hierbij is het essentieel om goed zichtbaar te zijn en om werkkleding uit te zoeken die tegen allerlei verschillende weersomstandigheden bestand is. Hieronder vind je alle werkkleding voor civiele techniek en civiele techniek werkschoenen die hiervoor geschikt zijn!

  Lees meer...
  Werkkleding voor civiele techniek

  Civiele techniek werkkleding

  In de civiele techniek zijn de beroepen extreem divers. Bij Wear2work krijgen we namelijk dagelijks te maken met beroepen onder andere in de wegen- en waterbouwkunde, offshore technologie en ook verkeersregelaars. Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van de meest verkochte artikelen in de civiele techniek/infrastructuur. Bij veel beroepen in deze sector ben je voornamelijk buiten aan het werk. Het is belangrijk om voor werkkleding te kiezen die geschikt zijn voor alle soorten weersomstandigheden (ademend, wind- en waterdicht).


  Signaalkleding

  Signaalkleding is belangrijk bij het uitvoeren van werkzaamheden bij beperkte zichtbaarheid, denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken in de buurt van het spoor en langs de weg of het werken met heftrucks en hijskranen. In deze situaties is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Signaalkleding zorgt voor betere zichtbaarheid. De veiligheidsnormering voor signaalkleding is EN-ISO-20471. Deze veiligheidsnormering is onderverdeeld in drie klassen, deze klassen bepalen de mate van zichtbaarheid en reflectievermogen. Let op: Rijkswaterstaat (RWS-kleding) stelt afwijkende eisen op het gebied van kleuren. Let er wel op dat als je langs rijks- en of spoorwegen werkt, je werkkleding ook voldoet aan de EN ISO 20471 normering. Dit zijn eisen vanuit Rijkswaterstaat. Kijk daarom goed of de werkkleding voldoet aan deze richtlijnen. 

  Onderhoud je signaalkleding goed en op een zorgvuldige wijze. Lees hiervoor de voorschriften op het label van de kleding. Op deze manier behoudt de signaalkleding de kwaliteit en de mate van reflectie.


  Werkkleding civiele techniek

  Zoals hierboven beschreven is het in sommige gevallen verplicht om werkkleding te dragen die aan de RWS certificering voldoet. Met RWS gecertificeerde werkkleding zorg je dat je goed zichtbaar bent, ditzelfde geldt voor reflecterende werkkleding. Weet je niet zeker welke werkkleding voor jou beroep volstaat? Vraag het na aan je werkgever of neem contact met ons op.