• Lorem ipsum

Alle vlamvertragende werkkleding

17 artikelen

VLAMVERTRAGENDE WERKKLEDING

Werkkleding die vlamvertragend en comfortabel is, dat vind je bij Wear2work! Brandvertragende werkkleding kan belangrijk zijn bij bijvoorbeeld laswerkzaamheden. Het is belangrijk dat de vonken niet direct door de kleding gaan, waardoor je brandwonden kan oplopen. Toch komt het nog vaak voor dat er gekozen wordt voor de verkeerde werkkleding. De meeste vlamvertragende werkkleding hebben ook nog eens antistatische eigenschappen. Bestel je vlambeschermende werkkleding snel en veilig via de webshop of kom eens langs in onze winkel in Wijk bij Duurstede.


VLAMVERTRAGENDE OVERALLS

Om veilig te kunnen werken en bestand te zijn tegen vuur, vonken of vlammen kan een brandvertragende overall een goede uitkomst zijn. Een overall is erg gemakkelijk aan en uit te trekken en de onderste kleding blijft hierdoor netjes beschermd. De overall beschermd tegen de blootstelling aan vlammen. Bij Wear2work vind je zowel een Amerikaanse als een brandvertragende overall met drukknopen in het navy.


VLAMVERTRAGENDE WERKBROEKEN

Zorg voor de ideale bescherming met onze brandwerende werkbroeken. Een werkbroek die comfortabel zit en je ook nog eens beschermd tegen vlammen of vonken, dan is de vlamvertragende werkbroek uit het Wear2work assortiment een aanrader. Onze brandvertragende werkbroeken zijn genormeerd en ook nog eens antistatisch.


NORMERINGEN VLAMVERTRAGENDE WERKKLEDING

Kleding met een brandvertragende normering biedt bescherming tegen hitte, vuur en vlammen.

CE 89/686/EEG
Dit is de algemene richtlijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Kledingstukken met deze richtlijn beschermen personen tegen gevaren voor hun gezondheid en veiligheid.


EN ISO 11612 - Bescherming tegen hitte en vlammen
De normering EN ISO 11612 geldt voor kleding waarmee de gebruiker kan worden blootgesteld aan kleinschalig en kortstondig contact met hitte en kleine vlammen.

Binnen deze norm zijn er verschillende klassen: 
A1, A2 biedt bescherming tegen kleinschalig en korte contacten met kleine vlammen (beperkte vlamverspreiding). 
B (1-3) biedt bescherming tegen hete lucht (hitte) en open vuur. 
C (1-4) biedt bescherming tegen stralingswarmte van korte duur en lage intensiteit. 


EN ISO 11611 - Bescherming tegen lasspatten en –vonken
Werkkleding met de normering ISO 11611 is vlamwerend en biedt thermische bescherming tegen spatten van gesmolten metaal, vlamcontact en UV straling.

Binnen deze norm zijn er 2 klassen:
Klasse 1 biedt bescherming tegen minder gevaarlijke lastechnieken en situaties (lasspatten en – vonken). 
Klasse 2 biedt bescherming tegen gevaarlijke lastechnieken en situaties (spatten en stralingswarmte).


WERKKLEDINGWINKEL

Wil je verzekerd zijn van de juiste maat of pasvorm voordat je je werkkleding gaat kopen? Kom dan gerust langs in onze winkel in Wijk bij Duurstede om verschillende werkkleding te passen!