Koelkleding

  3 artikelen

  Koelkleding dient ervoor om je lichaam koel te houden tijdens bijvoorbeeld het uitvoeren van je werkzaamheden. Wij hebben verschillende soorten koelkleding in ons assortiment: koelvesten, koelmouwen, koelhoofdband etc. Al deze onderdelen hebben een verkoelende functie. Neem eens een kijkje in ons assortiment!

  Lees meer...
  Verkoelende hoofdband Portwest CV04
  Verkoelende hoofdband Portwest CV04
  Excl. btw
  Prijs in
  Koelvest Portwest CV01
  Koelvest Portwest CV01
  Excl. btw
  Prijs in
  Verkoelende muts Portwest CV11
  Verkoelende muts Portwest CV11
  Excl. btw
  Prijs in

  Wat is koelkleding?

  Koelkleding is kleding met een koelfunctie, het wordt ook wel verkoelende kleding genoemd. Koelkleding wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan: tijdens het motorrijden en sporten, voor huisdieren maar ook tijdens het werken! Koelkleding wordt gedragen om verkoeling te bieden tijdens hoge temperaturen. Wij raden het dragen van koelkleding tijdens het werken in warme omstandigheden en het leveren van zware inspanningen ten zeerste aan.


  Wanneer koelkleding dragen?

  Het dragen van koelkleding kan een verademing zijn voor mensen die met hoge temperaturen moeten werken. Hierbij kun je natuurlijk aan diverse beroepen denken, zoals: werkenden in de bouw, op daken, in tuinen en ga zo maar door. 

  Voordelen van verkoelende kleding

  Werken in warme omstandigheden is in veel gevallen niet zonder risico en kan slecht zijn voor je gezondheid. Het is daarom belangrijk om maatregelen te nemen. Een van die maatregelen kan dus het dragen van verkoelende kleding zijn. Wij raden dit zeker aan. Het dragen van verkoelende werkkleding heeft verschillende belangrijke voordelen:

  • Verkoelende functie op lichaamstemperatuur
  • Verkleint de kans op oververhitting
  • Comfortabel werken
  • Verhogen van prestaties en langduriger volhouden
  • Beschermende functie
  • Het houdt je scherper

  Al met al is het belangrijkste voordeel van koelkleding het verkoelen van het lichaam wat ervoor zorgt dat het werken in warme omstandigheden minder effect heeft op je gezondheid.

  Ben je werkzaam als dakdekker, stratenmaker, schilder, stukadoor of hovenier? Of een ander beroep in de buitenlucht? Zorg dan dat je goed voorbereid bent op de warme werkdagen en bestel je koelkleding alvast.