Materialen werkkleding

  • Materialen werkkleding

   Werkbroeken: Werkbroeken worden meestal van een stevige stof gemaakt. Over het algemeen is dit een combinatie van polyester en katoen, wat de stevigheid van polyester combineert met het draagcomfort van katoen. Andere materialen die gebruikt worden zijn denim katoen, elastaan of polyamides zoals cordura, kevlar of nylon.

   Werkshirts & werksweaters: Werkshirts, werkvesten, werktruien en werksweaters worden over het algemeen gemaakt van katoen. Het voordeel van katoen is dat het comfortabel zit, stevig is en helpt bij het afvoeren van zweet. Hierdoor is het een ideale stof om te gebruiken voor werkkleding. Soms word er hier polyester bij gebruikt om extra stevigheid te geven.

   Werkjassen: Werkjassen worden vaak gemaakt van polyester. Het voordeel van polyester is dat het wind- en/of waterdicht is en daardoor beschermt tegen gure omstandigheden die voorkomen bij het werken in de buitenlucht. Verder hangt het materiaal af van welke periode je de jas voor nodig hebt. Zo bestaan er gevoerde en ongevoerde jassen, softshell jassen, bodywarmers, doorwerkjassen en regenjassen. Aangezien deze allemaal hun eigen functie hebben is er meestal wel iets gecombineerd met het polyester, zoals katoen, fleece, ripstop of een polyamide zoals cordura of nylon.

  • Wat is kevlar?
  • Wat is cordura?
  • Wat is ripstop?
  • Wat is een drienaadstiksel?