Loopzool

  • Welke loopzolen zijn er?

   PU
   Dit staat voor Polyurethaan: een rubberachtige kunststof. Het materiaal is licht maar toch slijtvast. Hierdoor blijven de werkschoenen flexibel en heb je een prettige demping tijdens het lopen. De PU loopzolen zijn olie- en zuurbestendig. Ook zijn ze hittebestendig tot 100 graden en antistatisch. PU zolen zijn zeer geschikt voor lichtere en middelzware industrie.

   PU/PU
   Een PU/PU loopzool zorgt voor een schokdempend vermogen en een betere slijtvastheid. Dit komt doordat de PU/PU loopzool bestaat uit meerdere dichtheden. Een zachter en een harder deel. Hierdoor creëer je een optimale demping en heb je een soepel loopcomfort.

   TPU
   TPU is de afkorting van Thermoplastic Polyurethane. Dit materiaal is erg stevig en slijtvast, waardoor de loopzool extra lang mee gaat. TPU loopzolen hebben dezelfde eigenschappen als PU zolen, maar dan met een verbeterde slijtvastheid. Ook deze loopzool is olie- en zuurbestendig en is hittebestendig tot 110 graden.

   P
   U/TPU
   Eigenlijk heeft een PU/TPU loopzool dezelfde eigenschappen als de PU/PU zool. Er zijn twee verschillen: de TPU loopzool is een hardere zool (nog slijtvaster) waardoor deze minder snel slijt en de loopzool laat geen strepen achter op de ondergrond.

   Rubber
   De rubberen loopzool is ideaal als je in contact komt met een hete ondergrond, deze loopzool is hittebestendig tot 300 graden. Rubberen loopzolen zijn wel iets zwaarder dan loopzolen die gemaakt zijn van PU of TPU. Rubber is erg flexibel waardoor je een goede demping behoudt.

   Vibram
   Vibram is een toonaangevend Italiaans bedrijf. Zij produceren een hoogwaardige kwaliteit rubberen loopzolen. Deze loopzolen zijn verwerkt in outdoor- en wandelschoenen, of in lasschoenen. Deze zolen gaan langer mee dan rubberen zolen en hebben ook een hoger draagcomfort.

   Phylon
   Dit materiaal staat bekend om zijn flexibiliteit en is erg licht. Phylon wordt ook veel verwerkt in sportschoenen. Door een speciale compressietechniek wordt dit materiaal ontwikkeld.

  • Wat zijn de voordelen van een loopzool van rubber?
  • Wat zijn de voordelen van een PU loopzool?
  • Welke werkschoenen hebben grip op een gladde ondergrond?
  • Hoe beïnvloedt de loopzool van de veiligheidsschoen mijn veiligheid?
  • Hoe weet ik welke werkschoenen geschikt zijn voor ladders?
  • Welke loopzool heb ik nodig op een drassige ondergrond?
  • Welke loopzool is het meest slijtvast?
  • Welke loopzool is hittebestendig?