• Lorem ipsum

Materialen werkschoenen en zolen

 • Verschillende materiaalsoorten
 • Materialen tussenzolen
 • Soorten loopzolen

  PU
  Dit staat voor Polyurethaan: een rubberachtige kunststof. Het materiaal is licht maar toch slijtvast. Hierdoor blijven de werkschoenen flexibel en heb je een prettige demping tijdens het lopen. De PU loopzolen zijn olie- en zuurbestendig. Ook zijn ze hittebestendig tot 100 graden en antistatisch. PU zolen zijn zeer geschikt voor lichtere en middelzware industrie.

  PU/PU
  Een PU/PU loopzool zorgt voor een schokdempend vermogen en een betere slijtvastheid. Dit komt doordat de PU/PU loopzool bestaat uit meerdere dichtheden. Een zachter en een harder deel. Hierdoor creëer je een optimale demping en heb je een soepel loopcomfort.

  TPU
  TPU is de afkorting van Thermoplastic Polyurethane. Dit materiaal is erg stevig en slijtvast, waardoor de loopzool extra lang mee gaat. TPU loopzolen hebben dezelfde eigenschappen als PU zolen, maar dan met een verbeterde slijtvastheid. Ook deze loopzool is olie- en zuurbestendig en is hittebestendig tot 110 graden.

  P
  U/TPU
  Eigenlijk heeft een PU/TPU loopzool dezelfde eigenschappen als de PU/PU zool. Er zijn twee verschillen: de TPU loopzool is een hardere zool (nog slijtvaster) waardoor deze minder snel slijt en de loopzool laat geen strepen achter op de ondergrond.

  Rubber
  De rubberen loopzool is ideaal als je in contact komt met een hete ondergrond, deze loopzool is hittebestendig tot 300 graden. Rubberen loopzolen zijn wel iets zwaarder dan loopzolen die gemaakt zijn van PU of TPU. Rubber is erg flexibel waardoor je een goede demping behoudt.

  Vibram
  Vibram is een toonaangevend Italiaans bedrijf. Zij produceren een hoogwaardige kwaliteit rubberen loopzolen. Deze loopzolen zijn verwerkt in outdoor- en wandelschoenen, of in lasschoenen. Deze zolen gaan langer mee dan rubberen zolen en hebben ook een hoger draagcomfort.

  Phylon
  Dit materiaal staat bekend om zijn flexibiliteit en is erg licht. Phylon wordt ook veel verwerkt in sportschoenen. Door een speciale compressietechniek wordt dit materiaal ontwikkeld.

 • Wat is een IMPULSE FOAM zool?
 • Wat is volnerfleer?
 • Wat is een D3O demping?